Praktiska suvar

Suvar har ett dåligt rykte om sig att vara stora, klumpiga, dyra att köpa och dyra att köra. Detta är också sant för många av de suvar som finns på marknaden idag. Men det finns även några viktiga undantag från denna regel, som gör att ett suv-köp kan kännas riktigt ansvarsfullt och förnuftigt. Detta gäller särskilt om du köper dessa modeller begagnade, då du kan spara åtskilliga tusenlappar.

En av dessa praktiska suvar är Honda CR-V. Denna suv lämpar sig väl för barnfamiljer, då den kan skryta med ett stort bagageutrymme som man lätt kan lasta inför en fjällresa eller hockeyträning. Honda CV-R har också en modern 1,6-litersmotor som gör att den inte drar fullt så stora mängder bränsle som andra suvar, och därför går att få ihop med en flerbarnsfamiljs ekonomi. Det är dock inte en suv för den som har tänkt köra i extremt väder eller terräng, då fyrhjulsdrift inte ingår.auto-1055544_960_720

Vill man ha en suv som lämpar sig lika väl i stan som på landsväg ska man satsa på en Mitsubishi ASX. Detta är en suv som är liten och smidig, och rör sig som en mycket mindre bil än vad den egentligen är. Den passar därför utmärkt för att manövrera på trånga stadsgator. Samtidigt kan den utan problem köras på mer krävande underlag med sin fyrhjulsdrift och dieselmotor. Detta är också en suv som inte behöver bli en dålig affär även om man köper den ny, eftersom den har ett andrahandsvärde som håller sig på en relativt bra nivå.

Om man brottas med dåligt samvete över suvarnas miljöpåverkan och sin dröm att äga en, kan Mitsubishi Outlander PHEV vara svaret. Detta är en av de mest bränslesnåla suvarna som finns på marknaden idag, och i ett EU-test drog bilen 1,9 liter bensin per 10 mils blandad körning.